Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Zummerbühne strijkkwartet x Jan Henk de Groot en YRSA

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Festivalhart Oosterwijtwerd

Tijd en

  • Zondag 11:00
  • Zaterdag - 11:00

Met op de achtergrond de Mariakerk van Oosterwijtwerd en tevens het toneel van Zummerbühne’s nieuwe voorstelling: De Grote Vloed, geniet je in ons festivalhart van een fijn koffie-concert aan de start van jouw festivaldag. Een kleine bezetting van het Zummerbühne orkest in de vorm van een strijkkwartet zal hier gaan spelen met Reinout Douma achter de vleugel, zangeres YRSA en zanger Jan Henk de Groot.

YRSA
YRSA weet van een mug een olifant te maken. Door middel van stevige alternatieve pop te combineren met haar liefde voor de Nederlandse taal vergroot YRSA de kleine momenten uit het leven. Ze dwingt haar luisteraars stil te staan bij momenten die anderen misschien verloren zouden laten gaan. Deze verhalen worden gebracht met dragende instrumentatie, poëtische teksten en expressieve melodieën. Een sound die voortkomt uit de invloeden van o.a. Spinvis, Wende Snijders, Eefje De Visser, Radiohead en dichters uit verschillende stromingen. YRSA is met haar band geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland.

Jan Henk de Groot
Groninger Troebadoer Jan Henk de Groot is bekend van liedjes als Mamme van Michel, Kielsterachterweg en Noar Stad en niet meer weg te denken uit de Grunneger scene. De Groot heeft de gave om de kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Na het winnen van de DvhN streektaalprijs voor zijn albums Weerom en De Wolf is trug volgden er succesvolle theatertours met en zonder Troebadoers Edwin Jongedijk en Alex Vissering. Afgelopen jaar verraste Jan Henk met zijn album Fiene. Met Harmen Ridderbos achter de knoppen werd een nieuwe elektronische sound gecreëerd die landelijk ook hoge ogen scoort. Na een uitverkochte Oosterpoort volgt later dit jaar een theatertour met band.

Zummerbühne
Na Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023 presenteert Zummerbühne komende zomer De Grote Vloed. Een muziektheatervoorstelling over de kracht van water, liefde en opstand met livemuziek door een groots orkest en koor. De tekst is geschreven door Tjeerd Bischoff en de regie is dit jaar in handen van Liesbeth Coltof. Reinout Douma schrijft de muziek, Zummerbühne produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater op locatie met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio.