Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Alle praktische tips op een rijtje!

21 mei, 2024

TNHB staat op het punt om te beginnen. We kijken er enorm naar uit en hopelijk jij ook! Het is belangrijk om goed voorbereid aan je ontdekkingstocht te beginnen, dus daarom zetten we de belangrijkste praktische tips nog even voor je op een rijtje.

📍 Nieuw dit jaar: Festivalhart Oosterwijtwerd
Op zaterdag en zondag start je jouw festivaldag vanuit het festivalhart in Oosterwijtwerd.
Adres: Eetcafé de Boerderij - Schoolweg 2, 9911 PA Oosterwijtwerd

Dit jaar beginnen alle bezoekers het festival in het Festivalhart in Oosterwijtwerd, hier:

  • ruil je jouw e-ticket (digitaal of geprint) in voor een polsbandje;

  • zijn de tokens voor de token-voorstellingen verkrijgbaar (zie volgende punt voor meer informatie).

    Openingstijden info-, ticket- & tokenbalie: zaterdag en zondag 10:00 - 19:30 uur.

Verder in het festivalhart:
Alle informatie die je nodig hebt voor jouw ontdekkingstocht, zoals de gedrukte plattegrond, het blokkenschema en routetips. Hier zit je overigens goed voor al je vragen, een lekkere kop koffie en enkele onderdelen van het programma.

Aan het eind van de dag sluiten we met elkaar en de artiesten af met een (vlees/vega) BBQ - Tickets voor de BBQ vind je in de online ticketshop voor €19,50 en zijn nog te bestellen tot en met woensdag 23 mei. Met een ticket kun je tussen 17:00 & 20:00 uur komen eten.

🪙 Nieuw: Tokenvoorstellingen
Voor de optredens van Wende, Janne Schra, Blaudzun en de zaterdag- en zondagavondvoorstelling van MARIA MARIA MARIA van de Veenfabriek verwachten we een grote belangstelling. Om drukte en teleurstelling op de locaties te voorkomen werken we voor deze artiesten met een tokenservice.

De tokenservice werkt als volgt: in het festivalhart kun je, naast het inwisselen van je ticket voor een polsbandje, ook een token ophalen voor de bovengenoemde optredens. Alleen met je festivalbandje en dit token heb je toegang tot dat specifieke optreden.

Spelregels van de tokenservice:
1. Elke bezoeker die een ticket omruilt voor een polsbandje mag één token ophalen voor twee van de volgende voorstellingen: 1. Janne Schra, 2. Blaudzun of 3. Wende.
2. Elke bezoeker die een ticket omruilt voor een polsbandje mag één token ophalen voor de avondvoorstelling MARIA MARIA MARIA van de Veenfabriek.
3. Tokens kunnen alleen op de dag zelf worden gehaald, dus niet alvast voor de volgende dag.

De ticket-& tokenbalie in het festivalhart is op zaterdag & zondag geopend van 10:00 - 19:30 uur.

🚗 Parkeren
Zaterdag 25 mei & zondag 26 mei
Je kunt je auto parkeren bij het Festivalhart. Er is beperkt plek, onze parkeerwachters wijzen je naar je plek. We doen ons best zoveel mogelijk auto’s kwijt te kunnen maar vol is vol.
Weet je al waar je je festivaldag wilt eindigen en heb je je eigen fiets bij je? Parkeer je auto dan op deze plek en ga op de fiets naar het festivalhart in Oosterwijtwerd.
Ga je ‘s avonds naar de avondvoorstelling van de Veenfabriek in de Nicolaïkerk? Dan vragen we je om de auto alvast mee te nemen en te parkeren op de volgende parkeerplekken:

  • Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam.

  • Action aan Gedempte Kattendiep

  • het station aan Spoorbaan 2

  • Bibliotheek, Professor R.P. Cleveringaplein.

🚌 Festivalbus
Heb je tickets voor de festivalbus vanuit Groningen? Zorg dan dat je op tijd bij de bushalte* bent. Zodra je in het Festivalhart bent aangekomen kun je met jouw ticket een huurfiets ophalen bij de fietsverhuur. Op de terugweg vertrekt de bus weer vanaf de plek waar je bent afgezet. Je vindt de vertrektijden op je ticket. Nog geen busticket? Ga dan snel naar de ticketshop!

* Opstapplaats Bushalte rondvaartboot (tegenover station).

🚲 Fiets gehuurd?
Met jouw fietshuur e-ticket kun je een huurfiets ophalen in het Festivalhart. Dit kan vanaf 10:00. Aan het einde van de dag kun je je fiets hier ook weer inleveren. Heb je een fiets gehuurd voor twee dagen? Dan hoef je jouw fiets op zaterdagavond niet in te leveren.

🍰 Pauzeplekken
Fietsend van de ene naar de andere voorstelling, strijk je onderweg neer bij één van de pauzeplekken. Je bent van harte welkom bij de authentieke molen De Stormvogel in Loppersum, de betoverende boomgaard De Luingahof in Bierum of de theetuin De Kosterij in het prachtige dorpje Krewerd. Hier ontdek je naast bijzondere optredens ook lokale lekkernijen!

💶 Contant geld mee
Pinnen kan niet overal! Zorg dus dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat.

🎫 Tickets via Erfgoedpartners
Dit jaar verloopt de kaartverkoop via Erfgoedpartners. Je bestelling met e-ticket heb je ontvangen van info@erfgoedpartners.nl. Kun je je bestelling niet vinden? Het kan zijn dat de mail in je spambox terecht is gekomen.

Let op: Zaterdag- & Zondagtickets (digitaal of geprint) dien je bij het festivalhart om te ruilen voor (een) polsbandje(s).

Heb je nog onbeantwoorde vragen?
Neem een kijkje op onze praktische pagina. Kom je er dan nog niet uit, schroom niet om een mailtje te sturen naar info@terugnaarhetbegin.nl. Ticketvragen graag richten aan tickets@terugnaarhetbegin.nl.

Tot volgend weekend!