Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

LUWTEN

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Pancratiuskerk Godlinze

Tijd en

  • Zaterdag - 11:00 / 13:30 / 16:15
  • Zondag - 11:00 / 13:30 / 16:15

Muzikante Tessa Douwstra alias LUWTEN keert na 6 jaar terug naar TNHB. Speciaal voor het festival maakt ze deze editie een exclusieve solo-set, die betoverend zal klinken onder de karakteristieke gewelven van de Pancratiuskerk in Godlinze.

Het geluid van de buitenwereld, de hartslag van binnenuit, de melodie, de woorden en de stem. Voor LUWTEN, het project rondom componist en songwriter Tessa Douwstra, vertelt klank evengoed een verhaal als een melodie of tekst. Haar muziek leeft niet in een vacuüm; ze omarmt ruis, samensmeltingen en interacties. Achtergrondtoevalligheden of ambient fieldrecording kunnen zomaar de basis vormen voor een fraai popliedje. Fragmentarische elementen vormen, met haar stem immer als rode draad, samen een wonderbaarlijk geheel: krachtig en kwetsbaar, boordevol spannende details.

Zo heeft ze met haar laatste plaat Draft een totaal eigen klankwereld gecreëerd, en toch is het heel gevarieerd: ze verkent allerlei verschillende hoekjes van die wereld. Het album werd lovend ontvangen in binnen- en buitenland, met aandacht vanuit Beats One van Zane Lowe, 3FM en de Franse fip-radio. Draft belandde in de jaarlijst van OOR als Beste Nederlandse Album en ontving de 3voor12-award voor Beste Album. Tijdens TNHB proef je de liefde en aandacht waarmee Draft is gemaakt, en dat is precies wat we nodig hebben.

Trouw over Draft ★★★★ : “Draft is een plaat die meerdere luisterbeurten verdient.”
3voor12 award jury over Draft: ‘’Draft is een subtiele, detailverliefde plaat, een perfecte balans tussen poppy en artsy. Het is een verlegen album dat niet hoeft te schreeuwen om goed te zijn. Het is een puzzel waarin jijzelf als luisteraar het laatste stukje bent.’’